Anglija

April 2018: STRATFORD-UPON-AVON

Anglija

April 2018: STRATFORD-UPON-AVON

Povabilo v Anglijo je prišlo od prijatelja drožpeka in chefa Nelsona Mansfielda, s katerim sva se spoznala v FB-skupini Perfect Sourdough. Za navdušeno anglistko, sem namreč profesorica angleškega jezika s književnostjo, kraj delavnice Stratford-Upon-Avon ne bi mogel biti primernejši. To je rojstni kraj W. Shakespeara, njegova literarna dela pa so mi od nekdaj pri srcu. Na dvodnevni delavnici se je zbralo več kot 15 sodelujočih, znova smo ustvarjali raznovrstne drožaste dobrote, tudi iz zakladnice slovenske kulinarične dediščine. Sadni kruh z drožmi je bil zvezda delavnice in seveda tudi orehova potica. Udeleženci so delavnico zapustili polni vtisov, navdušenja in elana za droženje doma. Po delavnici sva se z možem Sašem in Rudlom v prtljažniku odpravila na kratko raziskovalno popotovanje po Angliji. Spotoma smo obiskali še Vanesso Kimbell, s katero sva se srečali 2016 na Puratosovem dogodku v Belgiji. Zelo prijeten je bil tudi obisk skoraj 1000 let starega mlina na vodo Charlecotte mill, kjer meljejo lokalno pridelano žito še vedno na kamen in brez elektrike. Voda poganja tudi ostale stroje v mlinu, sama zgradba pa je mogočna in kljubuje znakom časa. Moko iz tega mlina smo uporabili tudi na delavnici. Angleži imajo moko, ki je bogata z beljakovinami in dobrim glutenom, kar pomeni, da lahko veže tudi več vode. Je bilo pravo veselje delati z njo, tudi za to, ker je bila sveže mleta.

Povabilo v Anglijo je prišlo od prijatelja drožpeka in chefa Nelsona Mansfielda, s katerim sva se spoznala v FB-skupini Perfect Sourdough. Za navdušeno anglistko, sem namreč profesorica angleškega jezika s književnostjo, kraj delavnice Stratford-Upon-Avon ne bi mogel biti primernejši. To je rojstni kraj W. Shakespeara, njegova literarna dela pa so mi od nekdaj pri srcu. Na dvodnevni delavnici se je zbralo več kot 15 sodelujočih, znova smo ustvarjali raznovrstne drožaste dobrote, tudi iz zakladnice slovenske kulinarične dediščine. Sadni kruh z drožmi je bil zvezda delavnice in seveda tudi orehova potica. Udeleženci so delavnico zapustili polni vtisov, navdušenja in elana za droženje doma. Po delavnici sva se z možem Sašem in Rudlom v prtljažniku odpravila na kratko raziskovalno popotovanje po Angliji. Spotoma smo obiskali še Vanesso Kimbell, s katero sva se srečali 2016 na Puratosovem dogodku v Belgiji. Zelo prijeten je bil tudi obisk skoraj 1000 let starega mlina na vodo Charlecotte mill, kjer meljejo lokalno pridelano žito še vedno na kamen in brez elektrike. Voda poganja tudi ostale stroje v mlinu, sama zgradba pa je mogočna in kljubuje znakom časa. Moko iz tega mlina smo uporabili tudi na delavnici. Angleži imajo moko, ki je bogata z beljakovinami in dobrim glutenom, kar pomeni, da lahko veže tudi več vode. Je bilo pravo veselje delati z njo, tudi za to, ker je bila sveže mleta.

GALERIJA

April 2018: STRATFORD-UPON-AVON

Fotografije: Sally Crane Phototography (sallycrane.co.uk)

GALERIJA

April 2018: STRATFORD-UPON-AVON

Fotografije: Sally Crane Phototography (sallycrane.co.uk)

Zadnje objave na Instagramu

Zadnje objave na Instagramu