CELODNEVNA DELAVNICA PEKE Z DROŽMI

Celodnevna Drožomanija

CELODNEVNA DELAVNICA PEKE Z DROŽMI

Celodnevna Drožomanija

Glavna delavnica je celodnevna, traja približno 7,5 ure in jo z možem Sašem navadno pripravljava ob sobotah. Na tej delavnici vsi udeleženci aktivno sodelujejo: mesijo, gnetejo, oblikujejo, okrasijo svoj kruh in pripravijo pico. Z vami delim trike in nasvete iz večletne prakse, kako ukrotiti droži, pravilno skrbeti zanje in kako speči raznovrstne drožaste dobrote.

Do naslednje delavnice

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Kratek pregled vsebine oziroma kaj vse zdrožimo na njih:

 

Skupaj pripravimo:

– 2 vrsti kruha:

  • rženka,
  • ta belega pšeničnika,

– drožpico (iz krušne peči, če je na lokaciji, ki jo ima),

– pogačo,

– pirin kolač s sadjem.

Kaj boste izvedeli na tej delavnici:
  • vse o vrstah žita in moke,
  • kaj so droži in kako skrbeti zanje,
  • SOS (najpogostejša vprašanja in odgovori pri skrbi za droži),
  • prednosti peke z drožmi za zdravje,
  • kako zamesiti različne vrste kruha,
  • kako ga gnesti in oblikovati,
  • kdaj je testo primerno vzhajano za peko,
  • kako zarezati testo,
  • kako ga okrasiti (z zarezovanjem in uporabo šablon),
  • kako ga pravilno shraniti,
  • kako pripraviti testo za pico,
  • kako oblikovati pico,
  • kako pico pravilno obložiti,
  • kako jo speči tudi doma, da bo izvrstna,
  • kako pripraviti pirin kolač s sadjem,
  • kako pripraviti pogačo ali foccacio,
  • kako uporabiti droži v druge namene, ne samo za kruh.
V ceni 147,00 € je vključeno:

– komplet Drožomanija v vrednosti 69,00 €:
– naslavnejše slovenske droži Rudl (moje droži) za domov,
– kozarček za droži s pokrovom,
– 1 nalepka za kozarček,
– knjižica z navodili in recepti ter pisalo,
– vezen bombažni predpasnik, vrečka iz bombaža,
– kuhalnica, vevnica,
– paket ekoloških mok (ržene in pšenične),
– diploma o opravljeni delavnici,
– pečen rženko za domov,
– oblikovan ta beli pšeničnik za peko doma,
– vsa hrana (dobrodrožlica s pogačo, za kosilo drožpica, za popoldanski posladek pirin kolač s sadjem),
– vsa pijača (kava, čaj in sok) na delavnici,
– predpriprava in izvedba delavnice, ves material in sestavine za delavnico, najem prostora,
– veliko smeha, droženja in dobrega vzdušja 🙂

Število udeležencev:

Število udeležencev je omejeno na 10‒12.

MNENJA O DELAVNICI

Celodnevna Drožomanija

MNENJA O DELAVNICI

Celodnevna Drožomanija

“Zelo smo bili počaščeni, ko je Anita Šumer v začetku leta 2018, takrat že zvezda z več kot 56.000 sledilci na Instagramu in redna gostja v vseh pomembnejših slovenskih medijih, brez oklevanja sprejela naše povabilo na Pohorje. Ob prvem obisku Anite z možem Sašem je kemija med nami stekla in takoj smo »fiksirali« datume delavnic. Bilo je pravljično zimsko jutro z okoli 20 centimetri snega. Rekla sem si: »Saj ne bo nikogar, ko pa tako močno sneži!« In so prišli! Prav vsi! Oziroma še ena gospa več, ki je udeležbo potrdila kar na Facebook strani, na kateri smo napovedali dogodek. Z delavnico peke z drožmi z Anito Šumer smo zmagali! Bilo je nadvse prijetno, poučno in zabavno. Od našega snidenja z njo so droži še zmeraj aktivne. Rženko se redno znajde na mizi za zajtrk za naše goste in ob vikendih za lokalne goste, ki pridejo k nam na kosilo. Anita je svoje znanje nesebično delila z nami. Peka kruha z drožmi je postala naš vsakdanji in zdrav način prehranjevanja, tako da si v nebesih na Pohorju brez greha odrežemo kakšno rezino kruha več.”

Barbara Štern

Turistična kmetija Pri Kovačniku , Planica nad Framom

“Imela sem priložnost udeležiti se Anitine delavnice peke z drožmi v Zagrebu. Mislila sem, da imam pri peki kruha vsaj osnovo. In kako sem se zmotila. Anita nas je naučila, kako pripraviti ržen kruh, pšeničnega, kolač z drožmi in pico. Anita predaja svoje znanje s takšno lahkotnostjo, da jo je užitek poslušati. Z veliko potrpežljivosti razlaga postopek, nas vodi skozi reševanje zapletov in težav in poskrbi za super končni rezultat. Zagotovo me je okužila z drožomanijo in za to sem ji neizmerno hvaležna!”

Petra Jelenić

Najboljša hrvaška slaščičarka, Zagreb, Hrvaška

“Drožomanija, delavnica z Anito Šumer, je bila popestritev in krasna izkušnja peke kruha z drožmi. Prijetno vzdušje, motivirani udeleženci in dobrote izpod rok Anite so nam polepšale nedeljsko druženje v restavraciji Fudo. Komaj čakamo novih delavnic!”

Simona Zdovc

FUDO, Maribor

UTRINKI Z DELAVNIC

Celodnevna Drožomanija

Fotografije: Mateja Glavica (Foto Javornik)

UTRINKI Z DELAVNIC

Celodnevna Drožomanija

Fotografije: Mateja Glavica (Foto Javornik)

Zadnje objave na Instagramu

Zadnje objave na Instagramu