DEMONSTRACIJSKA DELAVNICA PEKE Z DROŽMI

Demo Drožomanija

DEMONSTRACIJSKA DELAVNICA PEKE Z DROŽMI

Demo Drožomanija

Naslednja osnovna delavnica je demonstracijska, traja približno 3,5 ure. Na tej delavnici prinesem s sabo predpripravljene različne stopnje peke. Tudi tukaj z vami delim trike in nasvete iz večletne prakse, kako ukrotiti droži, pravilno skrbeti zanje in kako speči raznovrstne drožaste dobrote.

Do naslednje delavnice

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Videli boste vse stopnje peke za rženka, ta belega pšeničnika in pirino pecivo s sadjem.
Na koncu delavnice bomo seveda tudi poskusili vse spečene drožaste izdelke.

 

Kaj boste izvedeli na tej delavnici:
  • vse o vrstah žit in moke,
  • kaj so droži in kako skrbeti zanje,
  • SOS (najpogostejša vprašanja in odgovori pri skrbi za droži),
  • prednosti peke z drožmi za zdravje,
  • kako zamesiti različne vrste kruha,
  • kako ga gnesti in oblikovati,
  • kdaj je testo primerno vzhajano za peko,
  • kako zarezati testo,
  • kako ga okrasiti (z zarezovanjem in uporabo šablon),
  • kako ga pravilno shraniti,
  • kako pripraviti pirin kolač s sadjem,
  • kako uporabiti droži tudi v druge namene, ne samo za kruh.
V ceno 59,00 € na osebo je vključeno:
  • naslavnejše slovenske droži Rudl (moje droži) za domov,
  • kozarček za droži s pokrovom,
  • nalepka za kozarček,
  • knjižica z navodili in recepti,
  • pisalo,
  • degustacija drožastih dobrot (rženka, ta belega pšeničnika, pirinega peciva s sadjem),
  • predpriprava in izvedba delavnice, ves material in sestavine za delavnico, najem prostora,
  • veliko smeha, droženja in dobrega vzdušja 🙂
Trajanje:

Trajanje: približno 3-4 ure

MNENJA OBISKOVALCEV

Demo Drožomanija

MNENJA OBISKOVALCEV

Demo Drožomanija

“Že nekaj časa sem se spogledovala z idejo, da začnem gojiti svoje droži in z njimi zamesim in spečem kruh. Rada preizkušam kaj novega in se tako učim. Sploh sem pristaš dobre in zdrave hrane. Take, ki ima mogočne korenine v naši preteklosti. Anitina delavnica mi je razkrila prav tiste delčke sestavljanke, ki so mi manjkali. Kakšne so tiste majhne skrivnosti, ki jih potrebuješ za peko kruha. Kako dobi hrustljavo skorico, kako hraniš droži, kaj vse lahko delaš z njimi, kako ga vzhajaš, pri kakšni temperaturi ga pečeš, … Skratka, navdušena sem nad osvojenim znanjem in delavnico priporočam. Moji kruhki pa so vsak dan lepši.”

Gruša Zorn

Stilistka hrane, Ljubljana

“Anitina demo delavnica ustvarjanja z drožmi ni bila samo super poučna, ampak tudi nadvse zabavna! 4 ure so minile, kot bi mignil. Pa še fino smo se posladkali s sveže pečenimi drožbrotami. Usvojeno znanje v sodelovanju z Rudlovim potomcem Ivanom že s pridom uporabljam. Kdo je Rudl? Hja, bo treba obiskati eno od Anitinih delavnic … “

Špela Omahen Strle

Strletova kmetija, Ljubljana

UTRINKI Z DELAVNIC

Demo Drožomanija

UTRINKI Z DELAVNIC

Demo Drožomanija

Zadnje objave na Instagramu

Zadnje objave na Instagramu