Drožpolpeti

Drožpolpeti

Recipe by Anita Šumer

Za poletne piknike sem pripravila recept za odlične DROŽPOLPETE, ki jih ponudiš v DROŽASTIH BOMBETKAH. Recept zanje najdeš v moji knjigi DROŽOMANIJA

Če v testo dodaš še 1 % aktivnega oglja v prahu, bodo bombetke atraktivno črne, za lep kontrast pa jih posipaš še s sezamom.

Sestavine

  • Drožpolpeti
  • 180 g čičerkine moke

  • 40 g riževe moke

  • 250 g vrele vode

  • 3 mlade čebule (80 g) ali 80 g sesekljane čebule

  • 3 stroki česna

  • 6 g soli

  • 1 žlička curryja

  • velik šopek peteršilja (na drobno sesekljanega)

  • 60 g droži (lahko tudi rahlo neaktivnih)

Postopek

  • Obe moki pomešamo s soljo in curryjem, prelijemo z vrelo vodo ter dobro premešamo. Nato dodamo sesekljano čebulo, česen in peteršilj.
  • Ko se zmes nekoliko ohladi, umešamo še droži. Če je zmes pretrda, ji dodamo malo vode.
  • Pustimo stati 20 minut, nato z mokrimi rokami oblikujemo polpete in jih spečemo na olju; pazite, da ne bo prevroče.
  • Pečemo jih tako dolgo, da lepo zlato porjavijo na obeh straneh. Preložimo jih na papirno kuhinjsko brisačo, da vpije odvečno maščobo.

    Ponudimo v drožastih bombetkah z zelenjavo in omako po želji.

Nasvet

  • Zmes lahko fermentiramo čez noč, v tem primeru jo pustimo zunaj še kakšno uro ali dve, nato jo postavimo čez noč v hladilnik.

    Maso pred oblikovanjem dobro premešamo, ker med fermentiranjem postane puhasta.

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)