Hrvaška

April 2018: Zagreb

Hrvaška

April 2018: Zagreb

S hrvaškim gastrokritikom Hrvojem Petrićem sva se pred srečanjem v živo poznala le prek Facebooka in Instagrama. Ko sta bili v kulinarični izdaji Dobra hrana časnika Jutarnji list predstavljeni moja pot in knjiga Drožomanija, so tudi naši sosedje pokazali zanimanje zanjo. Hrvoju se je porodila zamisel, da bi tudi v Zagrebu imela delavnico peke z drožmi. Z velikim veseljem sem se odzvala povabilu in aprila smo se s Sašem ter Rudlom odpeljali proti hrvaški prestolnici. Srečanja s Hrvojevo družino smo se še posebno veselili. Moram priznati, da je bila to najtežja delavnica do zdaj, saj sem se trudila govoriti hrvaško, a sem se nekajkrat znašla v zagati. Še dobro, da je bil ob meni Hrvoje, ki je priskočil na pomoč. Udeleženci delavnice so bili navdušeni, po njej pa smo naredili še nekaj fotografij za kulinarično revijo Story Gourmet, katere članek si lahko ogledate TUKAJ. Poleg ljubiteljskih pekov so na delavnici sodelovali tudi vrhunski kulinarični mojstri in mojstrice, med njimi tudi najboljša hrvaška slaščičarka Petra Jelenić, ki jo je po delavnici zagrabila prava drožomanija in zdaj navdušeno peče. Kljub majhnim jezikovnim preprekam pa mi bo ta delavnica ostala v zelo lepem spominu, bila je polna smeha, sproščenega vzdušja, želje po učenju in navdiha, in se že veselim naslednjih na Hrvaškem.

S hrvaškim gastrokritikom Hrvojem Petrićem sva se pred srečanjem v živo poznala le prek Facebooka in Instagrama. Ko sta bili v kulinarični izdaji Dobra hrana časnika Jutarnji list predstavljeni moja pot in knjiga Drožomanija, so tudi naši sosedje pokazali zanimanje zanjo. Hrvoju se je porodila zamisel, da bi tudi v Zagrebu imela delavnico peke z drožmi. Z velikim veseljem sem se odzvala povabilu in aprila smo se s Sašem ter Rudlom odpeljali proti hrvaški prestolnici. Srečanja s Hrvojevo družino smo se še posebno veselili. Moram priznati, da je bila to najtežja delavnica do zdaj, saj sem se trudila govoriti hrvaško, a sem se nekajkrat znašla v zagati. Še dobro, da je bil ob meni Hrvoje, ki je priskočil na pomoč. Udeleženci delavnice so bili navdušeni, po njej pa smo naredili še nekaj fotografij za kulinarično revijo Story Gourmet, katere članek si lahko ogledate TUKAJ. Poleg ljubiteljskih pekov so na delavnici sodelovali tudi vrhunski kulinarični mojstri in mojstrice, med njimi tudi najboljša hrvaška slaščičarka Petra Jelenić, ki jo je po delavnici zagrabila prava drožomanija in zdaj navdušeno peče. Kljub majhnim jezikovnim preprekam pa mi bo ta delavnica ostala v zelo lepem spominu, bila je polna smeha, sproščenega vzdušja, želje po učenju in navdiha, in se že veselim naslednjih na Hrvaškem.

GALERIJA

April 2018: Zagreb

GALERIJA

April 2018: Zagreb

Zadnje objave na Instagramu

Zadnje objave na Instagramu