Jamajka

Januar/februar 2018: Kingston

Jamajka

Januar/februar 2018: Kingston

To potovanje je bilo načrtovano že za leto 2017, a takrat še ni bil pravi čas zanj. Eleni me je namreč na Instagramu kontaktirala že januarja 2017, ko sta z možem Dimitrijem odprla pekarno v glavnem mestu Jamajke Kingstonu. Z enoletnim zamikom sva s Sašem končno prispela tja. Znova sem se znašla v pekarni, Rudlu je karibsko podnebje močno ugajalo, delal je kot urica. En teden smo skupaj v pekarni ustvarjali različne dobrote in dopolnili njihovo obstoječo ponudbo z novimi pekovskimi izdelki. Spekla sem tudi potico, krofe in glavni hit – drožalinke, drožaste palačinke. Po koncu dela v pekarni sva najela avto, Rudla osušila, da je miroval in je lahko z nama potoval po Jamajki. Odpeljali smo se na sever otoka, kjer je Rudl oživel in znova razveseljeval s palačinkami in kruhovimi šnitami. Na Facebooku sem v skupini Backpacking in Jamaica objavila ponudbo, da v zameno za nastanitev ob plaži gostitelje naučim peke z drožmi. Javil se je Američan Tony, ki ga je v Negrilu pripeljala ljubezen do njegove Angie. Naše druženje je bilo polno kulinaričnih užitkov, Angie je z velikim veseljem po kratki delavnici spekla svoj prvi drožasti kruhek in še vedno jih peče. Preveval me je čudovit občutek, kako lahko tako preprosta zmes iz moke in vode ustvari takšno povezanost. To bivanje v Negrilu si bom tudi najbolj zapolnila.

To potovanje je bilo načrtovano že za leto 2017, a takrat še ni bil pravi čas zanj. Eleni me je namreč na Instagramu kontaktirala že januarja 2017, ko sta z možem Dimitrijem odprla pekarno v glavnem mestu Jamajke Kingstonu. Z enoletnim zamikom sva s Sašem končno prispela tja. Znova sem se znašla v pekarni, Rudlu je karibsko podnebje močno ugajalo, delal je kot urica. En teden smo skupaj v pekarni ustvarjali različne dobrote in dopolnili njihovo obstoječo ponudbo z novimi pekovskimi izdelki. Spekla sem tudi potico, krofe in glavni hit – drožalinke, drožaste palačinke. Po koncu dela v pekarni sva najela avto, Rudla osušila, da je miroval in je lahko z nama potoval po Jamajki. Odpeljali smo se na sever otoka, kjer je Rudl oživel in znova razveseljeval s palačinkami in kruhovimi šnitami. Na Facebooku sem v skupini Backpacking in Jamaica objavila ponudbo, da v zameno za nastanitev ob plaži gostitelje naučim peke z drožmi. Javil se je Američan Tony, ki ga je v Negrilu pripeljala ljubezen do njegove Angie. Naše druženje je bilo polno kulinaričnih užitkov, Angie je z velikim veseljem po kratki delavnici spekla svoj prvi drožasti kruhek in še vedno jih peče. Preveval me je čudovit občutek, kako lahko tako preprosta zmes iz moke in vode ustvari takšno povezanost. To bivanje v Negrilu si bom tudi najbolj zapolnila.

GALERIJA

Januar/februar 2018: Kingston

GALERIJA

Januar/februar 2018: Kingston

Zadnje objave na Instagramu

Zadnje objave na Instagramu