NADALJEVALNA PRAKTIČNA SLADKA DELAVNICA

Sladka Drožomanija

NADALJEVALNA PRAKTIČNA SLADKA DELAVNICA

Sladka Drožomanija

Želite narediti korak naprej in izvedeti vse o pripravi sladkih drožbrot? Da bodo res mehke, slastne in dišeče? Potem je ta delavnica prava za vas, saj je namenjena poglabljanju znanja o peki z drožmi, še posebno za pripravo sladkih drožbrot. Delavnica ni primerna za začetnike, te vabim najprej na celodnevno delavnico ali demodelavnico.

Do naslednje delavnice

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Na koncu delavnice bomo poskusili vse spečene sladke drožbrote. *Vsebina sladke delavnice se lahko spreminja.

 

Kaj boste izvedeli na tej delavnici:
  • kako pripraviti sladki drožni nastavek,
  • na kaj paziti pri pripravi nastavka,
  • lastnosti posameznih sestavin za peko sladkih drožbrot,
  • vrstni red dodajanja sestavin in zakaj je to pomembno,
  • kako pripraviti sladko testo z drožmi,
  • kratko zgodovino peke potice,
  • zakonitosti pri pripravi potice:
    – mehkoba testa, – primeren nadev, – ustrezno zvijanje, – pravilno vzhajanje, – pravilna peka in ohlajanje,
  • kako narediti drožljavčke (hrustljave drožaste piškote),
  • kako speči najboljši carski praženec z drožmi ali pa puhaste ameriške palačinke,
  • kako prenesti usvojeno znanje na vse ostale sladke drožbrote.
V ceno 147,00 € je vključeno:
  • ročno narejen glinen potičnik,
  • potica za peko doma,
  • valjar Drožomanija,
  • predpasnik Drožomanija,
  • drožaste dobrote za domov,
  • knjižica z navodili in recepti,
  • svinčnik,
  • vsa hrana (potica, buhteljni, carski praženec/vaflji) in pijača (sok, voda, kava) na delavnici,
  • diploma o opravljeni delavnici,
  • predpriprava in izvedba delavnice, ves material, potni stroški, najem prostora,
  • veliko smeha, droženja in dobrega vzdušja:)
  • *Vsebina delavnice se lahko razlikuje od tukaj navedene.
Število udeležencev:

Število udeležencev je omejeno na 10.

MNENJA O DELAVNICI

Sladka Drožomanija

MNENJA O DELAVNICI

Sladka Drožomanija

“Pa sem le dočakala … premierno delavnico sladke drožomanije. Mi ukaželjni, ki drožimo že več kot leto dni, smo imeli ta privilegij, da nas je naša draga “mentorica” Anita Šumer povabila na delavnico SLADKA DROŽOMANIJA. Pa res je bilo sladko, dobesedno … če samo pomislim na orehovo potico s sladkimi drožmi, ki je bila tako okusna, tako lepa in imela je ta prave “rinke”orehovega nadeva in testa. Pa kako zlato-rjavo je bila zapečena. Kdor zna, ta pač zna, ne samo moja babica, ki je tudi pekla vedno iz kiskega testa, sem pomislila, ko je Anita prerezala potico in jo ponudila v degustacijo nam udeležencem delavnice sladke drožomanije. Čeprav potice z drožmi nisem pekla prvič, sem na delavnici izvedela prav tisto, kar mi je manjkalo. Anita je dodala tisto piko na i , zaradi katere sem morala priti že na prvo delavnico, ko smo pekli kruh, pico in kolač. Očitno je zame praksa “v živo ” tista, ki me objame in navduši … potem pa vse tako lepo steče, rabim še samo recepte iz Anitine knjige in pri nas že diši po hiši. Pripravili smo tudi pirine polnovredne piškote z drožmi … zopet zelo koristne informacije in predstavitev “v živo”. Kdaj in zakaj dati testo v hladilnik, da bomo imeli manj težav pri oblikovanju itd. Car večera pa tokrat ni bil Anitin Sašo, ampak carski praženec z drožmi, zabeljen s karameliziranim rjavim sladkorjem in po želji dodano jurkino ali figovo marmelado. Njami, njami. Zame je zmagovalec večera! Takole na kratko o delavnici Sladke drožomanije, na kateri smo v dobrih štirih urah izvedeli vse o testu, kako ga pripraviti s sladkim drožnim nastavkom, da bo prav mehko, pravilno vzhajano, kako ga pravilno zviti in prepikati. Katere surovine je dobro uporabljati in v kakšnem razmerju morajo biti in pa vrstni red dodajanja sestavin. Naša mojstrica Anita in le Potica sta nam skozi celotno druženje podali tudi informacijo, trike in nasvete, kaj smo naredili narobe, ko potica ni takšna, kot smo si želeli. In za konec smo vse dobrote, katere smo vsi pripravljali z veliko ljubeznijo … potico v keramičnem pekaču za peko doma, pečene piškote, valjar, predpasnik in vrečo za kruh odnesli domov. Le car večera je zmanjkal, bil je božanski. Anita in seveda tvoj Sašo, brez katerega verjetno ne bi opravljala svojega poslanstva, saj si prav zaradi njega stopila v svet drožomanije, hvala iz srca, ker sta! Hvala, ker z toliko ljubezni in navdušenja podajata svoje znanje in ga delita med nas ukaželjne.”

Lea Vališer

“Z Anito sem se spoznal pred meseci, na delavnici peke kruha v Histrii Botanici v Krkavčah. Da veliko ve, sem vedel že pred tem, da skoraj vse, pa mi je postalo jasno na delavnici. Zaradi njenega znanja, kvalitete delavnice in dobrega vzdušja sem se tokrat prijavil še na peko slaščic. S partnerjem Sašom sta dobro uigran, predvsem pa iskren in srčen par. Zopet sem se vrnil domov z drožastim nasmehom. In ja … drožim, mesim, pečem in se veselim ponovnega druženja! “

Luka Bogovčič

UTRINKI Z DELAVNIC

Sladka Drožomanija

UTRINKI Z DELAVNIC

Sladka Drožomanija

Zadnje objave na Instagramu