Tajska

Marec 2018: SINGAPUR in BANGKOK

Tajska

Marec 2018: SINGAPUR in BANGKOK

V Belgiji sem leta 2016 spoznala profesionalnega peka in lastnika pekovske akademije Williama Wooja iz Singapurja, ki mi je decembra 2017 pisal in me povabil v Azijo. Želel je, da imam dve večdnevni delavnici peke z drožmi, eno v njegovem kraju, drugo pa v Bangkoku na Tajskem. Z veseljem sem povabilo sprejela. Delavnica peke z drožmi v Singapurju je bila moja prva dvodnevna delavnica, ob pomoči izkušene pekovske skupine in prijatelja Williama smo jo izpeljali na visoki ravni, tako da so bili vsi udeleženci izjemno zadovoljni in hvaležni. Tolikšnega spoštovanja in vljudnosti še nisem doživela nikjer. V Bangkoku pa sva skupaj z Williamom vodila tridnevno delavnico. Azija me je povsem prevzela, ljudje so izjemno gostoljubni, prijazni, imajo izvrstno hrano in izjemno naravo. Na vseh svojih delavnicah v tujini širim tudi slovensko prehransko dediščino, Azijcem je bila najbolj všeč orehova potica, priljubili pa so se jim še sadni kruh, krofi in buhtlji. Prav zanimivo je videti ta trend, ki spodbuja pripravo kruha na naraven način, v Aziji, kjer tradicionalno kruh ni na jedilniku, temveč je bolj kot prigrizek, in kjer so v ospredju puhasto mehki in parjeni cmočki ter sladka peciva.

V Belgiji sem leta 2016 spoznala profesionalnega peka in lastnika pekovske akademije Williama Wooja iz Singapurja, ki mi je decembra 2017 pisal in me povabil v Azijo. Želel je, da imam dve večdnevni delavnici peke z drožmi, eno v njegovem kraju, drugo pa v Bangkoku na Tajskem. Z veseljem sem povabilo sprejela. Delavnica peke z drožmi v Singapurju je bila moja prva dvodnevna delavnica, ob pomoči izkušene pekovske skupine in prijatelja Williama smo jo izpeljali na visoki ravni, tako da so bili vsi udeleženci izjemno zadovoljni in hvaležni. Tolikšnega spoštovanja in vljudnosti še nisem doživela nikjer. V Bangkoku pa sva skupaj z Williamom vodila tridnevno delavnico. Azija me je povsem prevzela, ljudje so izjemno gostoljubni, prijazni, imajo izvrstno hrano in izjemno naravo. Na vseh svojih delavnicah v tujini širim tudi slovensko prehransko dediščino, Azijcem je bila najbolj všeč orehova potica, priljubili pa so se jim še sadni kruh, krofi in buhtlji. Prav zanimivo je videti ta trend, ki spodbuja pripravo kruha na naraven način, v Aziji, kjer tradicionalno kruh ni na jedilniku, temveč je bolj kot prigrizek, in kjer so v ospredju puhasto mehki in parjeni cmočki ter sladka peciva.

GALERIJA

Marec 2018: SINGAPUR in BANGKOK

GALERIJA

Marec 2018: SINGAPUR in BANGKOK

Zadnje objave na Instagramu

Zadnje objave na Instagramu